Is schade aan uw vakantieverblijf wel gedekt?

Ook tijdens de vakantie kan er een ongelukje gebeuren. Maar wat als er schade ontstaat aan uw vakantiehuisje of hotelkamer? Bijvoorbeeld door onvoorzichtigheid of brand? Bent u dan wel verzekerd? 

Open deur slaapkamer van vakantieverblijf met een bed op de achtergrond

Veel mensen denken dat ze zo’n schade kunnen verhalen op hun aansprakelijkheidsverzekering. Dat is lang niet altijd het geval. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in principe namelijk geen schade aan spullen die u heeft geleend of gehuurd.  

Uitzondering 

Schade aan een gehuurd vakantieverblijf kan hierop een uitzondering zijn, maar hoe verzekeraars hiermee omgaan, verschilt nogal. Zo bieden sommige alleen dekking als het om een vakantieverblijf in het buitenland gaat. Ook lopen de dekkingen en maximale schadebedragen sterk uiteen. 

Reisverzekering 

Voor reisverzekeringen geldt hetzelfde. Die kan schade aan uw vakantieverblijf vergoeden, maar dat is niet per definitie zo. Soms is de dekking opgenomen in de standaarddekking, soms in de aanvullende bagagedekking. Sowieso bieden reisverzekeringen vaak veel lagere uitkeringen dan aansprakelijkheidsverzekeringen. 

Doornemen 

De voorwaarden en verzekerde bedragen kunnen dus per verzekering enorm verschillen. Daarom is het slim om voor u op vakantie gaat alles weer eens goed door te nemen. Voldoen uw aansprakelijkheids- en reisverzekering niet (meer) aan uw wensen? Dan zoeken wij graag een beter alternatief voor u. Neem dus gerust even contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.